• 正在加载中...
 • 蟼,蛤蟆的一种。

  编辑摘要

  基本信息 编辑信息模块

  名称:

  目录

   

  读音/蟼 编辑

  蟼jǐng

  释义/蟼 编辑

   1.蛤蟆的一种。

  其他/蟼 编辑

   

  Η ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ επιστημονική προσέγγιση στην πρόληψη

  06/07/2007
  Της Μαργαρίτας Παπαδημητρίου-Boulenger,
  Οστεοπαθητικού D.O., Dipl. E.E.O.Μεγάλης  Βρετανίας ,Ιδρυτικού Μέλους Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας  Οστεοπαθητικών, Προέδρου Ελληνικού Συνδέσμου Οστεοπαθητικών
  τ. Καθηγήτριας Εφαρμοσμένης Ανατομίας Κ.Σ.Χ.
   

  Γονότυπος ΜΤHFR & Ομοκυστεΐνη Αίματος Η Μεγάλη τους Βιολογική Σημασία

  27/06/2007
  Με αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, αποφρακτικής αρτηριοπάθειας και φλεβικής θρόμβωσης σχετίζονται τα αυξημένα επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα, όπως έχουν δείξει πολλές επιδημιολογικές μελέτες τις δυο τελευταίες δεκαετίες. Η πρόληψη, με τη χορήγηση φυλλικού οξέος και την τροποποίηση της διατροφής μπορεί στην περίπτωση αυτή να σώσει ζωές, επισημαίνουν οι ειδικοί. Μόνο στις ΗΠΑ, ο υποχρεωτικός εμπλουτισμός των δημητριακών με φυλλικό οξύ (συμπεριλαμβανομένων του ψωμιού, των ζυμαρικών και του ρυζιού) αναμένεται ότι θα αποτρέπει 40.000 θανάτους ετησίως. 

  Διατίθεται και στη χώρα μας το επαναστατικό εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων

  26/06/2007
  Κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα το επαναστατικό εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, που παρέχει αποτελεσματική προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες! Το νέο εμβόλιο, αφού έλαβε όλες τις απαραίτητες άδειες κυκλοφορίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη σε χρόνο ρεκόρ, διατίθεται και στη χώρα μας προς μεγάλη ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών.  

  Χειρουργική μέθοδος του μέλλοντος η «sleeve gastrectomy»

  14/06/2007
  Τα νεότερα δεδομένα για την θεραπεία της παχυσαρκίας στην Γαλλία και στην Ελλάδα και ειδικότερα οι «μύθοι και πραγματικότητα για τις επεμβάσεις παχυσαρκίας» ήταν το αντικείμενο επιστημονικής διάλεξης στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 18 Ιανουαρίου. Κύριος προσκεκλημένος ήταν ο καθηγητής Jean-Michel Fabre από το Πανεπιστήμιο του Montpellier.  

  Δωρεάν φροντίδα σε ασθενείς με άνοια από το Kέντρο Alzheimer

  04/06/2007
  Άνοια είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από έκπτωση των ανώτερων νοητικών λειτουργιών. Oι συχνότερες μορφές άνοιας είναι η νόσος Alzheimer (49%-60% του συνόλου των ανοιών) και η Πολυεμφρακτική Άνοια (20%-32% του συνόλου των ανοιών).
  Aπό άνοια πάσχει το 1% περίπου των ατόμων μέχρι 65%, το 40% μεταξύ 65-75 ετών, το 20% μεταξύ 75-84 ετών και το 47% άνω από 85 ετών. 

  Παρενέργειες και ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων.

  23/05/2007
  Είναι και τα δύο καταστάσεις που δεν θέλουμε να συμβούν. Ωστόσο, αν και οι όροι χρησιμοποιούνται ως ταυτόσημοι, σημαίνουν δύο διαφορετικά πράγματα. 

  στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας

  18/06/2007
  Kατά 500% έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών με νοσογόνο παχυσαρκία που έχουν την ανάγκη και υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις κυρίως λαπαροσκοπικά τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό!
  Αυτό τόνισε ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας καθηγητής κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης μιλώντας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. 

  Βουπρενορφίνη/ Ναλοξόνη: Νέα υποσχόμενη φαρμακευτική αγωγή για τους εξαρτημένους από οπιοειδή

  04/06/2007
  Ενθαρρυντικά νέα για τους εξαρτημένους από οπιοειδή υπήρξαν μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε, καθώς η Επιτροπή για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα προς Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) προχώρησε στις 28/7/2006 σε θετική εισήγηση προς την Επιτροπή, σχετικά με την έγκριση ενός νέου φαρμάκου απεξάρτησης. Πρόκειται για το συνδυασμό βουπρενορφίνης /ναλοξόνης, ο οποίος θα διατίθεται σε μορφή υπογλώσσιου δισκίου και θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε θεραπείες υποκατάστασης. Βασικό πλεονέκτημα του νέου φαρμάκου, έναντι των εναλλακτικών θεραπειών υποκατάστασης με μεθαδόνη και βουπρενορφίνη, είναι ότι σχεδιάστηκε ώστε η χορήγησή του να μπορεί να γίνεται και χωρίς επιτήρηση. 

  Αύξηση των καρδιοπαθειών - Μία επιδημία της εποχής

  11/06/2007
  Η δραματική αύξηση των καρδιοπαθειών, οι διαστάσεις επιδημίας του φαινομένου και η σημασία της πρόληψης ήταν τα θέματα που παρουσίασαν οι καθηγητές Παύλος Τούτουζας και Ιωάννης Τούντας, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης για τα ΜΜΕ. 

  Νέα έρευνα αποκαλύπτει τις αντιλήψεις των γιατρών σχετικά με το κάπνισμα

  14/06/2007
  8 στους 10 Ευρωπαίους γιατρούς θεωρούν το κάπνισμα μία χρόνια, υποτροπιάζουσα ιατρική πάθηση, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη υγεία των ασθενών 

  相关文献

  添加视频 | 添加图册相关影像

  互动百科的词条(含所附图片)系由网友上传,如果涉嫌侵权,请与客服联系,我们将按照法律之相关规定及时进行处理。未经许可,禁止商业网站等复制、抓取本站内容;合理使用者,请注明来源于www.baike.com。

  登录后使用互动百科的服务,将会得到个性化的提示和帮助,还有机会和专业认证智愿者沟通。

  互动百科用户登录注册
  此词条还可添加  信息模块
  编辑摘要

  WIKI热度

  1. 编辑次数:5次 历史版本
  2. 参与编辑人数:5
  3. 最近更新时间:2011-07-04 02:41:51